Urdebatten / Urforum

Fuld Version: Speedmaster "mod"
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Der findes en limiteret Speedmaster Mitsukoshi, som oprindeligt blev lavet i 300 eksemplarer. Denne Speedmaster er en (efter min mening) super flot version med pandaskive. Jeg faldt lige over en tråd på TZ-UK, hvor en bruger har købt skive/visere og en kasse fra Omega og lavet "sin egen" Mitsukoshi med et donorværk fra en MARK II Speedmaster. Tråden kan findes her for de interesserede [url]"http://forum.tz-uk.com/showthread.php?293678-DIY-Panda-(Speedy-content" onclick="window.open(this.href);return false;">http://forum.tz-uk.com/showthread.php?2 ... dy-content[/url]) og uret ser således ud. Billede snuppet fra tråden på TZ-UK.

İmage

Sindsygt flot og et ur jeg godt kunne se på min arm, dog ville jeg helst have den originale version hvis det blev aktuelt, omend de trækker nogle høje priser. Hvad betyder det egentligt at det er "hjemmelavet" (med orignale Omega dele) for dig. Er det ok, eller er det helligbrøde at samle et ur som er magen til en limiteret version på 300 eksemplarer?
Det er et flot ur. Jeg kunne dog ikke rigtigt se det som noget i min "samling" for den almindelige forbruger er det nok ret ligegyldigt.

Jeg syntes dog det er noget biks at Omega uden videre sælger disse OEM dele, der ses jo en del af disse hjemmebyggede Ltd. edits som et eller andet sted undergraver værdien af de autentiske limiterede serier.
-Der kan man så argumentere for at det allerede er sket med de mange udgaver der findes af speedy'en, men alligevel.
Jeg har nu sympati for projektet. Klokken ser godt ud. Og sympati for alle projekter som undergraver urfabrikanternes "limited editions".
Fordi, den eneste grund til at begrænse produktionen er at nå´ dybt i dine lommer (dvs. kunstigt høj pris).
Og det ved alle andre tricks end horologisk forfinelse...
Den mest stinkende eksempel af den slags er nu ikke Omega men Panerai - hvis limited Pam 318 Brooklyn Bridge serie viste sig at indeholde ufinisherede standardværker (den slags man bruger i de billigste Pam replicas <!-- s:lol: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_lol.gif" alt=":lol:" title="Laughing" /><!-- s:lol: --> ). Se: http://www.watchfreeks.com/66-panerai/21...andal.html
Og sorry about OT men jeg kan ikke ty mig når der tales om "limited editions". Icon_e_wink

Vh. John
Jeg fulgte godt med i Brooklyn Bridge sagen og det gav Panerai nogle hug. Men bare vent og se - de tilbød jo at skifte værkerne og dem der takkede nej, skal nok ende op med eftertragtede samlerobjekter med en spændende historie Icon_e_biggrin1
Folk og producenter kan jo gøre hvad de vil så længe oplysningerne følger uret og køber er oplyst om urets "skabelseshistorie" er det ok med mig.

Men det er ikke et ur jeg ville forsøge at få i samlingen. Kønt eller ej.

vh Baun