Urdebatten / Urforum

Fuld Version: Vintage Ingenieur "666"
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Jeg faldt over dette billede på TZ. Hvor er det bare et forbandet flot ur (begge skive farver). Bare den dog kom i en 40-42mm udgave.

İmage

Mvh
Klaus
Det er et rigtig flot billede af to pragtfulde ure. Her er et billede af mit eksemplar fra 1956. Endestykket fra lænken passer desværre ikke helt til en Ingenieur men til en Yacht Club. Lænken blev solgt til begge modeller. Uret måler 36,5 mm. Det var jo et ret stort ur i midten af halvtredserne.
Læs evt. mere om de dejlige ure her:
http://www.moeb.ch/Ingenieur/01e_ref666.html
JK
İmage
Størrelsen er perfekt, kun prisen afholder mig fra at have købt en tidligere. Afgjort et IKON som ville pynte i min samling.

Vh baun
Er værket af meget lille diameter eller ligger datovinduet bare langt inde?

Iøvrigt meget fine og flotte ure <!-- s:up: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_Up.gif" alt=":up:" title="Thumps up" /><!-- s:up: --> Men priserne er jo også godt med Icon_mad

/Mads
TimeToWatch.dk Skrev:Er værket af meget lille diameter eller ligger datovinduet bare langt inde?
Iøvrigt meget fine og flotte ure <!-- s:up: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_Up.gif" alt=":up:" title="Thumps up" /><!-- s:up: --> Men priserne er jo også godt med Icon_mad
/Mads
Værkerne i de gamle Ingenieur-ure er jo fra den berømte cal. 85 familie. De første værker i familien med det såkaldte Pellaton optræk blev produceret i 1950. Et automatisk optræk opfundet af IWC's tekniske direktør Albert Pellaton. Værket i de første Ingenieur-ure er cal 852 og 8521, hvor 1-tallet indikerer dato. Dette værk måler 28,8 mm i diameter og urkassen er 36,5 mm. Senere kom cal. 853 (i 1958) og 8531 (i 1959) , som også måler 28,8 mm. Det næstsidste medlem af cal. 85 familien blev cal. 854x, som er 0,8 mm mindre end sine forgængere. Den blev introduceret i 1964. Sidste udgave fra 1976 hed 8541B, og det værk blev produceret i over 20 år.

Læs mere om værkerne her: http://www.iwcforum.com/Articles/Calibre.../Text.html

Jeg vil mene, at datovinduet sidder langt inde, for en diameter på 28,8 mm i et 36,5 mm hus er vist ikke unormalt? Det ved du nok meget bedre end mig, Mads.

Ja, prismæssigt er de gamle Ingenieurer pænt med. Specielt ref. 866 annonceres til høje priser. Her er et billede af mit eksemplar, som er med originale papirer fra Maribo 1969.
JK
İmage
İmage