Urdebatten / Urforum

Fuld Version: Batterilækage
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Jeg købte i 2010 et Omega Seamaster quartz til min kæreste. Det er for nyligt gået i stå og jeg regnede blot med et batteriskift. Det blev afleveret hos den lokale guldsmed som har en urmager tilknyttet. Et par dage efter indlevering er jeg nu blevet ringet op af guldsmeden, som oplyser at der er en batterilækage som koster 800,- at lave! Uret er lige gået i stå og er kun ca. 3,5 år gammelt.
Er dette et kendt problem for denne årgang Seamaster?
Jeg har takket nej til reparation, da jeg ikke kender urmageren og ikke gider at kommunikerer igennem en guldsmed. Hvem kan i anbefale i Nordsjælland/København til denne type ur?
det lyder helt vildt -
Jeg ville gå til en Omega forhandler og bede dem om at sende det ind til Omega for nærmere eftersyn.
Hvis batteriet sad i, da du købte det, kan det have været for gammelt og vel dermed, Omegas ansvar
De er rigtig gode til at lave ure i Schweiz, men desværre ikke fantastiske til at lave batterier. Renata hedder det mærke som sidder i alle schweiziske ure, og det er noget .... Vi ser det desværre alt for ofte at disse batterier ødelægger næsten nye Omege, Tag Heuer osv. Japanske batterier er the way to go.
Skriv til Swatch Group og hør hvad de siger til det.
Hej Ivan
Har ret i alt hvad han skriver om batterier, men hvis i vil lave en sag ud af det, hvilket jeg synes er rimeligt.
Så husk at batteriet der har lavet skaden skal være med når det bliver sendt ind, er det ikke med så er der ingen sag. Beviset er jo smidt ud.....
Så derfor for alle andre, husk at I SKAL have batteriet der har lavet skaden med ud af butikken, hvis I vil lave en sag ud af det....
Mvh Lars
Tusind tak for svar.

Jeg prøver at skrive til Swatchgroup.

Jeg har fået batteriet med mig og det er overraskende ikke et Renata, men et Energizer 395/399. Gad vide om Hvelplund har skiftet batteriet inden jeg købte det?

Mvh Lars Christensen
En interessant og uheldig sag.

Normalt gives der jo ikke garanti på batterier, men det drejer sig jo mere om de løber tør for strøm. Hvor lang tid gik det efter at batterieindikator gik i gang ?
Jeg troede ikke at man brugte sådanne batterier, der både skader miljø og ure mere. Er spændt på hvad Swatchgroup siger. God service ville være at lave uret for dig. Det koster jo stort set ikke dem noget som helst hvis det kan laves til 800 kr. hos en guldsmed.
HejSe nu er du måske alligevel heldig. Energizer giver eller har ihvertfald gjort, garanti for at deres batterier er tætte. Problemet er nok at bevise det er dette batteri der har lavet ulykken, er der batterisyre i lukningen af batteriet er der syn for sagen, og der hvor du har fået batteriet monteret burde sende det ind til deres gross og så bliver uret repareret u/b for dig. Sådan har det ihvertfald været og jeg har fået repareret et ur på den konto....
Så prøv lige stille og roligt at spørge om din urmager kender til den garanti, ikke alle kender til den.... Icon_e_surprised
Mvh Lars
Lukning af tråden

Swatchgroup har nu kigget på uret og konstateret "at værket er ridset/har aftryk efter fingre". De tilbyder at udskifte værk m.m. pr. kulance til 1080,- hvilket i og for sig lyder rimeligt. Jeg vælger ikke at kontakte guldsmeden hvis urmager måske var gået lidt mere i gang med arbejdet end det aftalte batteriskift!

For fremtiden får uret nyt batteri hvert andet år og ikke et Renata.
Hej Lars76
Det er jo fint nok, men tjek nu lige at der ikke sidder et Renata batteri i uret når du får det igen..... Icon_rolleyes
Ellers en fin pris du får det til...
Mvh Lars