Urdebatten / Urforum

Fuld Version: Generelle spørgsmål vedr. speedmaster 3570
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Sider: 1 2
Hej folkens

Jeg har nu været den glade ejer af et speedmaster (3570.50.00 - Manuelt værk, moonwatch) i et par dage, og i den forbindelse er der opstået en række spørgsmål, som jeg ikke har haft held med at få besvaret på WORLD WIDE WEB! Og så er der jo kun et sted at henvende sig :)

Jeg håber nogle af jer kloge speedmaster-nørder vil tage jer tid til at besvare mine spørgsmål.

1) Hvor mange sekunder er forventeligt tab/vind i døgnet på et speedmaster ? (Uret taber eller vinder ikke so far)

2) Speedmaster + vand? (Uret skulle jo være WATERPROOF, men hvad betyder det helt konkret? - Bad? Regn? Pool? Dykning?)

3) Det virker som om der er 2 positioner når man hiver kronen ud - er der nogen der kan kaste lys over det? (der er jo ikke dato, så der burde vel kun være en position?)

4) Da jeg eksperimenterede med at stille uret, lykkes det mig pludselig helt at stoppe uret. Jeg hev kronen ud igen og ind igen 2 gange og så kørte det igen - er der nogen der kan gøre mig klog på det?

5) Hvorfor er der "huller" ind i urekassen umiddelbart over chronograph knapper og krone? Det giver ikke rigtig mening i mine øjne :)

6) Hvordan har uret det med rystelser/svingninger? (herunder fx GOLF)

7) Lader i jeres ure gå "gangreserven ud" nogle gange? eller winder i hver morgen, og indstiller når der er behov for at regulere et par sekunder?

På forhånd 1000 tak :)
1) Det er meget individuelt hvad folk mener er ok, men COSC standarden siger -4/+6
Personligt kan jeg sagtens acceptere lidt mere, da jeg sjældent går med et ur længe nok til at det betyder det store.
Og når jeg så skal have fat i det igen, er det alligevel gået i stå Icon_e_wink

2) Jeg mener det er et 100M ur. Det er ok til overfladesvømning og ikke mere. Personligt vil jeg dog ikke tage et Speedmaster med i vandet.
Der findes mange skemaer på nettet som forklarer de forskellige dybde "ratings" på ure. Jeg har lige snuppet et og lagt det herunder.

İmage

3) Der burde kun være en postion. Mon ikke det bare føles sådan og det i virkeligheden ikke er en rigtig position.
Ikke noget jeg ville tænke videre over.

4) Selv de urværker som ikke har "hack and wind" (Hack betyder at man stopper uret når kronen trækkes ud) kan
godt stoppes alligevel. Ikke noget du skal bekymre dig om. Hvis du vil vide mere kan du google "Hack and wind Omega Speedmaster"

5) Der må jeg være dig svar skyldig, Jeg ved ikke hvilke huller du taler om. Billed???

6) Det er et mekanisk ur og efter min mening er golf ikke det sundeste. Her er det et spørgsmål om temperament.
Nogen vil sige at det skal det kunne klare og andre det modsatte. Personligt ville jeg ikke spille golf med et Speedmaster på armen.

7) Det er meget forskelligt. Jeg har lidt ure at skifte imellem og derfor er de som regel gået i stå når de ikke bæres.
Jeg holder dem ikke igang, når jeg ikke bærer dem - der løber de bare ud.
Mange tak Kim T.

Rigtig gode svar.

Her kommer billedet af "hullerne" i urkassen :) :

*EDIT*

Haha pinligt. "hullerne" i kassen er spejlbilledet af knapper Icon_head ... Det var så svært at se, at jeg måtte prøve at stikke en "tandstik" ind i dem.

Godt så, så fik jeg vist svar på alt Icon_e_biggrin1 Schhh.....
Nå jeg troede det var smørehullerne du havde fundet

Du ved der hvor man trygger en god portion symaskineolie ind engang i ugen <!-- s:lol: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_lol.gif" alt=":lol:" title="Laughing" /><!-- s:lol: --> Icon_naugthy

Nå spøg til side. Kim har vist svaret på det hele. Mht. Det med at lade tiden/gangresernen løbe helt ud gør jeg det for at checke at gangreserven stadig er over eller omkring 40 timer. Det siger lidt om urets servicestand. Men dit er jo serviceret for nylig, så der skulle ikke være noget problem.

Mht vandtæthed, ville jeg som Kim heller ikke svømme med uret på, men jeg ville uden bekymting vaske uret i en gang håndsæbe engang imellen. Det er selvfølgelig lettest hvis uret er på lænke, men dels pnter det og dels er det rart at holde uret rent i kroge mv.

Vh baun
Perfekt Baun. Dejligt man roligt kan vaske med vand.

Der var faktisk lige et enkelt spørgsmål mere jeg ikke fik stillet:

Jeg kan godt lide at der sker lidt på urskiven, og derfor foretrækker jeg egentlig at lade "stopuret" køre hele tiden, så den store sekundtviser kører.

Skal uret i såfald "windes" oftere? (bruger det mere krudt på både at køre lille sekundtviser og stor sekundtviser?)

Slider det mere på uret osv, at lade stopuret kører 24/7? Og kan det generelt ikke anbefales eller?

Igen tak for jeres venlighed :)
1) Uret er ikke COSC certificeret, men kan det holde sig der er det fint. Jeg har et magen til, da jeg fik det, gik det + 9-12 sek for hurtigt/døgnet. Jeg syntes at det er for meget. Efter 3-4 måneder fik jeg det justeret og nu går det med ca. + 4-6 sek./døgnet. Hvilket jeg syntes er fint Icon_e_wink

2) Uret er vandtæt til 50m. Som KimT meget fint viser, så kan det "lige" tåle lidt vand, men jeg ville aldrig tage det med i bad eller poolén Icon_e_wink - Som Baun siger kan du godt vaske det under en vandhane, men husk at have kronen og pusherne nedad så evt. vand kan løbe ud Icon_e_wink Jeg vasker mit med lunken vand og en blød tandbørste. Tør ikke andet Icon_e_wink

3) Der er kun inde eller ude Icon_e_wink

6) Jeg ville ikke bruge det til Golf, eller andet som ryster uret meget - Casio G-Shock vil her være fint (endnu en grund til at have flere ure Icon_e_wink )

7) Jeg trækker mit om morgenen og om aftenen Icon_rolleyes Icon_rolleyes - det er blevet en vane. jeg havde engang et Panerai PAM000, som også er et manuelt ur, der "glemte" jeg det (havde kun haft Quartz og Automatiske ure inden da) og uret gik i stå. Sådan noget "panikker" jeg helt over Icon_mrgreen Icon_mrgreen så 2 gange dagligt, heller safe than sorry Icon_e_surprised

Icon_cool
1) Jeg er godt klar over at det ikke er COSC, men jeg tror det er en standard mange læner sig op ad ifht. hvad man kan forvente.

2) Jeg troede faktisk det var 100M??? Pinligt, især da jeg har ejet 2 Icon_flov
KimT: Jeg kunne heller ikke huske det, så jeg måtte hente min boks med kortene i Icon_flov , men det er 50m.
HG Skrev:KimT: Jeg kunne heller ikke huske det, så jeg måtte hente min boks med kortene i Icon_flov , men det er 50m.

Jeg var lidt rund på salgssider ... På urværket siger de 30 og på en anden opgiver de faktisk 100 m

Jeg mener Omega siger 50 m, så det er nok rigtigt HG.

Jeg lader aldrig mine vandtætte ure blive så beskidte at tandbørste eller andre børster giver nogen mening at bruge. Derimod har jeg købt flere ure hvor både tandstikker og tandbørste har værer godt grej Icon_e_biggrin1

Vh baun
baun Skrev:Jeg lader aldrig mine vandtætte ure blive så beskidte at tandbørste eller andre børster giver nogen mening at bruge. Derimod har jeg købt flere ure hvor både tandstikker og tandbørste har værer godt grej Icon_e_biggrin1

Vh baun

Efter et par dage med uret på, så syntes jeg at der er nemmere med en blød tandbørste.

Jeg har også et par gange købt ure, hvor det var lige før at tandstikker ikke var nok. Jeg var sikkert den første der havde dem i "HG´s Spa" Icon_e_wink
Sider: 1 2