Urdebatten / Urforum

Fuld Version: Første model fra Omega med safirglas?
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Jeg har lige tyvstjålet et indlæg fra en anden tråd. Omega Constellation med safirglas



jk Skrev:Selvom jeg er til mekaniske ure, kan jeg godt blive facineret over det udviklingsarbejde, som Omega udførte for at skabe verdens hidtil mest nøjagtige armbåndsur: Omega Marine Chronometer med quartz-værk. Derfor har jeg også et eksemplar i samlingen. Oven i købet med de originale papirer. Det er en stor klods :-)
JK
İmage
İmage


Jeg mener at jeg har lst et eller andet sted at Omega kom med den først model med safirglas i medio 70'erne. Men hvilken model var den absolut første?

Denne er den tidligste jeg har ejet med safirglas

İmage

Selvom den er solgt i 79 kom modellen på markedet i 76 tror jeg

Men igen hvilken model var absolut første med safirglas?

Vh baun
baun Skrev:.................

Men igen hvilken model var absolut første med safirglas?

Vh baun

Hej Per,

Mit bud er CK679 - der skal vi laaaaangt tilbage til 1932! Icon_e_wink

[url]"http://www.omegawatches.com/spirit/history/vintage-omegas/vintage-watches-database?ref=15630" onclick="window.open(this.href);return false;">http://www.omegawatches.com/spirit/hist ... ?ref=15630[/url]

Vh. Jon
Gad vide hvorfor man ikke brugte sasirglas far 1930 - 75. for svaær at forarbejde eller?

İmage


vh baun
baun Skrev:Gad vide hvorfor man ikke brugte sasirglas far 1930 - 75. for svaær at forarbejde eller?

İmage


vh baun

De ref'er du linker er jo lidt senere end den jeg refererer til Per?

Den jeg har linket til er fra start 30'erne - i hvert fald hvis vi snakker international kollektion.... Icon_e_wink

Vh. Jon
Den jeg linker til at fra ca 1940 og altså senere end marinaen, men det var mere for at illustrere at der er lavet få - og mest til firkantede ure.

Men ja i konkurencen om tidligste duer den ikke! Icon_e_biggrin1

vh baun
Ja, undskyld, men skulle vi ikke have et billede af klokken.... Icon_e_biggrin1 Icon_e_biggrin1 Icon_e_biggrin1
İmage
İmage
Kan da ikke lade sådan en chance gå fra mig.... <!-- s:lol: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_lol.gif" alt=":lol:" title="Laughing" /><!-- s:lol: --> <!-- s:lol: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_lol.gif" alt=":lol:" title="Laughing" /><!-- s:lol: --> <!-- s:lol: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_lol.gif" alt=":lol:" title="Laughing" /><!-- s:lol: -->
Ja det ur er jo ikke sådan at glemme.

men Lars hvorfor har man ikke brugt safirglas i mange flere ure i 40'erne 50'erne og 60'erne - og hvorfor firkantede ure?

vh Baun
Helt ærlig, så aner jeg det ikke, men min sunde fornuft siger mig at det har været for dyrt at fremstille, og for lille efterspørgsel..... Er du nu sikker på at der ikke har været nogle små dame guld ure med safir i den tid..... Det er jeg ret sikker på at der har været hele vejen op igennem tiden. De ses faktisk ofte til service, men nok ikke blandt nørderne....det er jo bitte små D.guldure, som regel med lænke. Prøv at kigge i den store bog, der mener jeg der er nogle afbilledet, jeg mindes at have set Omega D.guldur lavet af guldvirke, ja korrekt kassen lavet i DK, nok noget med at Filtenborg jo var den første udenlandske Omega-gross. så de har nok fået lov til lidt mere end andre, men jeg kender ikke historien bag, eller om det kun var lænken de lavede og så loddede den fast på kassen??? Icon_e_surprised Uanset så var der ofte safirglas på de ure.
Mvh Lars